Black Friday Rotterdam

Black Friday wordt steeds populairder. Zo kwam vandaag het AD met het nieuws dat Rotterdam dit jaar meedoet met Black Friday:

“Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, krijgt vaste voet in Rotterdam. Met exclusieve aanbiedingen, winacties en kortingen pakt de stad in het laatste weekeinde van november uit. 

Als eerste winkelstad in Nederland krijgt Rotterdam een eigen versie van de in de VS immens populaire Black Friday, de dag dat koopjesjagers elkaar verdringen voor de goedkoopste spullen. ,,De hele stad doet mee, de winkeliers, hoteliers, horeca-ondernemers en evenementenorganisatoren”, zegt Dominique van Elsacker van Urban Department Store Rotterdam” 

Wanneer is Black Friday Rotterdam?

Black Friday start op vrijdag 24 november 2017. In Nederland zijn deze dag niet heel veel mensen vrij. Om meer mensen te laten profiteren van kortingen, duurt Black Friday Rotterdam bij veel winkeliers tot en met het weekend of zelfs tot en met Cyber Monday.

Wat is Cyber Monday nou weer?

Cyber Monday is een online reactie op de drukte in de fysieke reactie. Als reactie hierop kwamen de online retailers (zoals Amazon) erachter dat steeds meer mensen aan deze drukte ontsnapten door de kerstinkopen online te doen. Dit gebeurde vooral op de maandag na Black Friday. Deze nieuwe shopdag kreeg vervolgens rond 2005 de naam Cyber Monday. In Nederland hebben maar weinig mensen vrij op Black Friday. Webshops spelen hier op in door ook op Cyber Monday met kortingen te strooien.

Hieronder een kleine greep van de winkeliers die meedoen met Black Friday Rotterdam:

Bekijk alle winkels op City Guide Rotterdam.

Social tagging: >

Geef een reactie