Black Friday 2022, wanneer is dit en welke webshops?

Black Friday 2021 valt in Nederland en de rest van wereld op vrijdag 25 november. Wist je dat Black Friday altijd valt na Thanksgiving Day? En Thanksgiving Day altijd valt op de 4e donderdag in november? Zo is de dag na Thanksgiving een vrijdag. Vandaar Black Friday altijd op een vrijdag valt.

In Nederland wordt weinig aan Thanksgiving gedaan, maar dat weerhoudt ons niet van Black Friday. Deze shopdag wordt steeds populairder. Zeker gezien de hoge kortingen op de duurdere artikelen. Denk aan kinderwagens, speelgoed, kinderkleding, wasmachines, televisies, etc. En met Sinterklaas en Kerst voor de deur, kan iedereen deze korting wel waarderen. Wil je ook van deze korting profiteren? Bekijk hier alle deelnemende Black Friday webshops.

Wanneer start Black Friday 2022 online?

Black Friday 2022 start bij veel deelnemende webshops in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00:00 uur. Sommige webshops starten zelfs al met kortingen op Thanksgiving Day.

Hoelang duurt Black Friday 2022?

Black Friday 2017 Walmart

De meeste Black Friday aanbiedingen gelden 24 uur, maar sommige aanbiedingen lopen door tot en met maandag, ook wel Cyber Monday genoemd. Cyber Monday is een online reactie op de drukte van Black Friday in de fysieke winkels. Traditiegetrouw begint in Amerika op vrijdag namelijk de kerstvakantie en gaat iedereen massaal kerstinkopen doen. Winkels stunten deze dag enorm met prijzen om zoveel mogelijk te verkopen. Bij de grote fysieke winkels (denk aan een Walmart) staan (of liggen) mensen al in de vroege uren, rijen dik, voor de deur. Tegenwoordig worden online ook de producten tegen hoge kortingen aangeboden op Black Friday.

Cyber Monday 2022

Als reactie hierop kwamen de online retailers (zoals Amazon) erachter dat steeds meer mensen aan deze drukte ontsnapten door de kerstinkopen online te doen. Dit gebeurde vooral op de maandag na Black Friday. Deze nieuwe shopdag kreeg vervolgens rond 2005 de naam Cyber Monday. In Nederland hebben maar weinig mensen vrij op Black Friday. Waarschijnlijk vinden er daarom meer aankopen plaats op Cyber Monday. Webshops spelen hier op in door ook op Cyber Monday met kortingen te strooien.

Welke deelnemende webshops?

Niet alleen de grote webshops als Bol.com en de Wehkamp strooien met hoge kortingen, steeds meer kleinere webshops als Kleertjes.com, Vingino, Pink or Blue, Mama Kado komen met hele leuke aanbiedingen. Kortingblackfriday.nl verzamelt vooral van deze kleinere webshops Black Friday en Cyber Monday aanbiedingen om meiden, vrouwen, moeders, oma’s, tantes, dochters te laten profiteren van unieke en coole spullen tegen hoge korting.

Geef een reactie